Novčani tok iz financijskih aktivnosti (CFF): 6 ključnih stvari koje treba znati

Uspješne tvrtke prate sve što ulazi u njihovo poslovanje i proizlazi iz njega. Jedan od načina na koji će poduzetnici to učiniti je putem izvješća o novčanom tijeku—živog dokumenta koji prati gotovinu koja ulazi i izlazi iz vaše tvrtke.

Postoji nekoliko različitih komponenti ove izjave, od kojih je svaka jednako važna kao i prethodna, ali za svakog je poduzetnika bitno da se upozna s cijelim izvješćima o novčanom toku kako bi bio siguran da ne troši više nego što zarađuje .

Izvješća o novčanom toku podijeljena su u 3 kategorije:

1. Što je novčani tok od aktivnosti financiranja?
Novčani tok iz financijskih aktivnosti opisuje dolazni i odlazni kapital koji poduzeće prikuplja i otplaćuje, bilo kroz financiranje dugom, financiranje kapitalom ili isplatu dividendi.

U osnovi, to je novac koji dobijete od osiguravanja financiranja za svoje poslovanje i novac koji ste potrošili da biste podmirili taj trošak , umanjen za sve dividende koje ste isplatili dioničarima.

Zvuči komplicirano, ali postaje lakše kada znate formulu novčanog toka od financijskih aktivnosti:

slika novčanog toka

Razdvojimo ovo : stanje vašeg novčanog toka iz financijskih aktivnosti bit će jednako kapitalu koji ste osigurali putem tržišta kapitala umanjenom za vaše dividende plus ono što ste otplatili svojim financiranjem.

Ova formula će vam omogućiti da vidite napredak koji ste postigli u otplati tijekom određenog vremenskog razdoblja.

Ako je rezultat pozitivan broj , to znači da je vaša Funkcije baze podataka e-pošte tvrtka povećala svoje novčane rezerve i stoga povećala svoju ukupnu imovinu. Negativno stanje znači da ste uplatili više kapitala nego što ste osigurali. Na primjer, negativan saldo može proizaći iz izdavanja dividendi dioničarima ili otplate dugoročnog duga.

Svako poduzeće koje ima financijski odnos također bi trebalo procijeniti svoj novčani tok iz financijskih aktivnosti (CFF) na dosljednoj osnovi kako bi se uvjerilo da je u dobrom financijskom položaju. Na taj način možete pratiti svoje posuđivanje i primijetiti probleme prije nego što odu predaleko.

funkcije baze podataka e-pošte

2. Koji su neki primjeri aktivnosti financiranja?

Neki od najčešćih primjera financijskih aktivnosti za CFF (Cash Flow From Financing Activities) uključuju vlastite dionice, poslovne zajmove, nove dionice ili dividende.

Financijske aktivnosti razlikovat će se Kiel Certigi, ke Via Projekta Administrado Estas Efika ovisno o vašoj vrsti poslovanja. Ali evo nekoliko najčešćih financijskih aktivnosti koje se nalaze u izvješćima o novčanom toku:

Međutim, ova komponenta vašeg izvješća o novčanom tijeku važna je za bilo koji posao, čak i onaj kojim se ne trguje javno.

Morate imati dobro razumijevanje svog novčanog tijeka da biste donosili obrazovane odluke u svom poslovanju.

Ako to ne učinite, mogli biste napraviti potez koji u tom trenutku nije financijski održiv za vašu tvrtku. Potencijalno stvarajući vrlo ograničavajući scenarij i ograničavajući ono što vaša organizacija može postići.

3. Koje su tri komponente izvješća o novčanom toku?

Izvješća o novčanom tijeku uključuju tri ključne aub directory komponente.  Novčani tok od poslovnih aktivnosti i novčani tok od financijskih aktivnosti.

Vaš novčani tok iz poslovnih aktivnosti je novac koji generišete. Pružanjem svog proizvoda ili usluge umanjen za iznos koji ste platili za troškove i druge poslovne izdatke.

U biti, to je novac koji zaradite minus novac koji ste potrošili tijekom određenog vremenskog razdoblja.

Ukupni iznos bit će pozitivan ili negativan, ovisno o tome kako je vaše poslovanje poslovalo unutar vremenskog okvira koji procjenjujete. S pozitivnim saldom koji pokazuje da ste zaradili više nego što ste potrošili.

Ako je vaš ukupni iznos negativan , plaćate više troškova nego što stvarate, što je znak neujednačenog poslovnog učinka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *